اشاره :
بحثی که شاید هیچ وقت نتوان برای آن مرزی نهایی تأیین نمود، مبحث امنیت سیستم های کامپیوتری است ، البته منظور ما از امنیت به صورت نسبی می باشد. شما به ناچار برای داشتن یک سیستم امن و مطمئن باید هزینه کنید ، حداقل این هزینه ها عبارتند از: 1ـ داشتن سیستم عاملی مطمئن و روزآمد ( فرض بر این است که اکثر خوانندگان ماهنامه از سیستم عامل مایکروسافت ویندوز ولی فاقد آخرین اصلاحیه های امنیتی آن استفاده می کنند. ) 2ـ داشتن آنتی ویروسی قوی که قابلیت به روز شدن را داشته باشد ( به مبحث آنتی ویروس ها در شماره 14 رجوع کنید. ) 3ـ داشتن نرم افزارهای ضد جاسوسی که قابلیت به روزشدن را داشته باشد ( به مبحث آنتی اسپای ورها در شماره 15 رجوع کنید. ) 4ـ استفاده از نرم افزارهای مطمئن اشتراک فایل ها که اکثر مشکلات امنیتی از این نقطه سرچشمه می گیرند ( به مبحث شبکه های P2P در شماره 16 رجوع کنید. ) 5ـ استفاده از مرورگرهای امن و مطمئن برای گشت و گذار در اینترنت ( به مقاله فایرفاکس در شماره 17 رجوع کنید. ) 6ـ و در نهایت داشتن یک فایروال قدرتمند که مبحث این شماره از ماهنامه به آن اختصاص دارد.
فایروال چیست؟
فایروال مانند یک نگهبان مرزی ، از نفوذ نیروهای تهاجمی به حریم کامپیوتر شما جلوگیری می کند ، وظیفه فایروال همانند یک دیوار است که مانع از انتشار آتش از نقطه ای به نقطه دیگر می شود. فایروال می تواند یک برنامه نرم افزاری و یا یک وسیله سخت افزاری باشدکه از ورود اطلاعات ناخواسته به سیستم کامپیوتری و یا شبکه کامپیوتری جلوگیری می کند، منظور ما در این مقاله فایروال از نوع نرم افزاری می باشد.
چرا باید از یک فایروال کمک بگیریم؟
1ـ اولین و مهمترین دلیل استفاده از فایروال ، جلوگیری از دسترسی کاربران غیر مجاز می باشد. منظور از افراد غیرمجاز برای کاربران خانگی هکرها در اینترنت می باشد و برای کاربران داخل یک شبکه ، منظور هم کاربران داخل شبکه و هم کاربران خارج از شبکه می باشد.
2ـ دلیل دوم این است که اکثر کاربران خانگی از سیستم عامل مایکروسافت و ویندوزهای به روز نشده استفاده می کنند و اصلاحیه های امنیتی مایکروسافت را به صورت مرتب نصب و به روز نمی کنند تا سیستم خود را امن نگه دارند.
3ـ اگر برای حریم خصوصی خود ارزش قائلید و می خواهید یک ارتباط اینترنتی امن و مطمئن داشته باشید باید از فایروال کمک بگیرید.
4ـ بسیاری از کاربران اینترنت از نرم افزارهای اشتراک فایل مانند KaZaA, Bearshare و Morpheus استفاده می کنند که بسیاری از آنها آلوده به برنامه های جاسوسی و تبلیغاتی هستند و به محض نصب شدن بر روی سیستم ، برنامه های خرابکارانه زیادی را روی آن نصب می کنند و در واقع یک حفره امنیتی در سیستم شما ایجاد می کنند که اگر فایروال نداشته باشید ، نمی توانید این حفره ها را مسدود کنید.
معرفی یک فایروال
نرم افزارهای زیادی در حیطه مربوط به امنیت توسط فایروال وجود دارند ، مطابق معمول اولین سایتی که به عنوان منبع بررسی نرم افزارها از دید موشکافانه توصیه می کنیم ، Top Ten Reviews می باشد. در آدرس زیر می توانید لیست نرم افزارهای فایروال های مطرح در سراسر دنیا را ببینید.10 نرم افزار برتر این خانواده عبارتند از:
http://personal-firewall-software-review.toptenreviews.com